Facings Rotterdam Noord

Als u niet tevreden bent over hoe uw gebit eruit ziet, zijn facings een geschikte optie. De tandartsen van Dental Masters Larikslaan in Rotterdam Noord plaatsen facings over tanden die scheef, verkleurd of deels afgebroken zijn. Ook bepaalde spleetjes vullen we netjes op. Zo maken we van uw gebit een plaatje.

 • Op maat gemaakte facings
 • Prachtig, natuurlijk resultaat
 • Voor die mooie glimlach en boost in het zelfvertrouwen

Bent u benieuwd naar onze facings of wilt u graag een persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Wat is een facing?

In feite bestaan facings uit vulmateriaal dat we plakken op de tand(en) die we restaureren. Als uw tanden verkleurd zijn, scheef staan of zijn beschadigd, kunnen we ze met facings zeer fraai herstellen. U krijgt van onze specialisten een kunstmatige laag van porselein of composiet op uw tanden. Uiteraard volledig op maat.

Een zorgeloze glimlach, een flinke boost van het zelfvertrouwen. Dat is wat facings met u kunnen doen. Ze zijn geschikt voor vrijwel ieder gebit, maar voor het mooiste resultaat dient u wel in zee te gaan met een specialist. U heeft namelijk veel baat bij passend, persoonlijk advies.

Facings in Rotterdam laten plaatsen

Bij Dental Masters Larikslaan in Rotterdam Noord bent u van harte welkom voor een persoonlijk plan voor uw mooiste glimlach. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met u.

Maandag:08:00 – 17:30 uur
Dinsdag:08:00 – 17:30 uur
Woensdag:08:00 – 17:30 uur
Donderdag:08:00 – 17:30 uur
Vrijdag:08:00 – 17:30 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Porseleinen of composiet facings?

Qua materiaal bestaan er twee soorten facings: van porselein en van composiet. Beide typen hebben zo hun eigen voor- en nadelen die we tijdens een eerste consult graag met u bespreken. Ook geven we hieronder wat extra informatie over beide soorten.

Porseleinen facings

De voordelen van porseleinen facings ten opzichte van composiet facings zijn als volgt:

 • Langere levensduur
 • Volledig op maat te maken
 • Ze verkleuren nooit
 • Natuurlijk uitstraling
 • In slechts twee afspraken te plaatsen

Composiet facings

In vergelijking met porseleinen facings brengt de variant van composiet materiaal weer andere voordelen met zich mee:

 • Lager in kosten
 • Makkelijker te repareren
 • Meer behoud van de eigen tanden
 • Te plaatsen in één afspraak

Kosten voor Facings

De prijs van facings is geheel afhankelijk van hoe we u uiteindelijk gaan behandelen. De volgende zaken hebben invloed op de kosten:

 • Het type materiaal dat u kiest
 • De staat van uw gebit
 • Het aantal facings dat u wilt

Onze tandartsen in Rotterdam Noord leveren enkel maatwerk. Zo krijgt u het mooiste resultaat en betaalt u nooit te veel. Na zorgvuldige inspectie van uw gebit en inventarisatie van uw wensen, stellen ze een persoonlijk plan voor u op. Daarom kunnen we u niet van tevoren een vaste prijs geven voor het plaatsen van facings. Geen zorgen: na een eerste consult kunnen we u een volledig kostenoverzicht geven.

Facings plaatsen in Rotterdam Noord

De procedures voor facings plaatsen van composiet en porselein verschillen van elkaar. Hieronder leest u over hoe beide behandelingen in zijn werk gaan.

Facings van porselein plaatsen

 1. Bij het eerste consult bepalen we de kleur van de te plaatsen facings. Daarnaast maken we een afdruk van uw gebit. Deze afdruk sturen we op naar het laboratorium waar men de facings met de grootste precisie maakt. Tijdens de eerste behandeling slijpt de tandarts ook een dun laagje van uw huidige tanden af, zodat er ruimte ontstaat voor de hechtlaag.
 2. Tijdens de tweede afspraak plaatsen we uiteindelijk de facings. Een voor een plaatsen we de facings en uiteindelijk gaat u naar huis met prachtige, witte en rechte tanden die bovendien zeer natuurlijk ogen.

Composiet facings plaatsen

 1. Het plaatsen van composiet facings doen we in één afspraak. Als eerste bepalen we samen met u welke kleur het beste bij u past.
 2. Daarna maken we met een etsend materiaal een hechtlaag aan. Bij composiet facings hoeven we in principe geen weefsel weg te slijpen, alleen als er te weinig ruimte is. Dit is bij facings echter nauwelijks het geval.
 3. Laagje voor laagje brengen we composiet materiaal aan op de tanden die we restaureren. Omdat we laag na laag werken, zorgen we dat de facings perfect aansluiten op uw eigen tanden.
 4. Omdat we de composiet facings ‘zacht’ aanbrengen, kunnen we ze tot in perfectie vormen. Zodra we de gewenste vorm hebben bereikt, harden we de facings uit met een speciale lamp.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over facings of over de werkwijze van Dental Masters Larikslaan? Neem contact op met ons team voor persoonlijk advies. Plan een afspraak in of bel ons via onderstaand nummer.