Kronen en Bruggen

Welkom bij Dental Masters Larikslaan, uw partner voor kwaliteitsvolle tandheelkundige zorg en deskundig advies. Ongeacht of u een afgebroken tand heeft of gewoon behoefte heeft aan professioneel advies voor uw gebit, onze kronen en bruggen bieden duurzame oplossingen voor het herstellen van verloren tanden of kiezen. Onze bekwame tandartsen streven ernaar uw glimlach weer in zijn oorspronkelijke staat en functie te herstellen wanneer u tanden mist. We staan altijd voor u klaar.

  • Langdurige vervanging voor uw tanden en kiezen
  • Verbetering van de esthetiek van uw gebit
  • Directe beschikbaarheid voor nieuwe patiënten
  • Eenvoudig inschrijven of een afspraak maken

Vertrouwde tandartspraktijk aan de Larikslaan

Bij Dental Masters Larikslaan kunt u rekenen op tandartsen met een registratie in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT). Deze registratie getuigt van de bekwaamheid en bevoegdheid van onze tandartsen. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan strenge registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

  • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben
  • Voortdurende bijscholing volgen om hun vakbekwaamheid op peil te houden
  • Werken in overeenstemming met de praktijkrichtlijnen
  • Openstaan voor evaluatie door collega’s en patiënten
  • Vloeiend Nederlands spreken

Behandelingsproces voor kronen en bruggen

Het proces voor het plaatsen van een kroon of brug bestaat uit verschillende stappen en vereist meerdere bezoeken aan de tandarts. Bovendien worden kronen en bruggen vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium, wat één tot twee weken in beslag kan nemen. Hieronder vindt u de belangrijkste stappen van de behandeling:

Stap 1: De voorbehandeling:

Deze fase omvat het afslijpen van de tand of kies om ruimte te creëren voor de kroon of brug. Indien nodig, wordt plaatselijke verdoving verstrekt.

Stap 2: Uw beetregistratie:

Hierbij wordt bepaald hoe uw tanden en kiezen op elkaar passen met behulp van een wasplaatje. De beet van de tegenoverliggende kaak wordt geregistreerd, wat later nodig is voor de vervaardiging van de kroon of brug.

Stap 3: Uw kaakafdruk:

Er wordt een afdruk van uw kaak gemaakt in deze stap. Dit kan een afdruk van de hele kaak zijn of alleen het gebied waar de afgeslepen tand of kies zich bevindt. Het tandtechnisch laboratorium gebruikt deze afdruk om een gipsmodel te creëren, waarop de kroon of brug wordt vervaardigd.

Stap 4: De kleurbepaling:

De plaats in uw gebit bepaalt mede de kleur van de kroon of brug. Als de kroon of brug in het zichtbare deel van uw mond wordt geplaatst, is deze doorgaans wit en heeft hij de kleur van tanden. U kunt uw gewenste kleur in overleg met de tandarts bepalen.

Stap 5: Tijdelijke bescherming van de afgeslepen tand of kies:

U ontvangt een tijdelijke kroon om de afgeslepen tand of kies te beschermen. Wij raden aan om harde of kleverige voedingsmiddelen te vermijden, omdat deze de tijdelijke kroon kunnen beschadigen of losmaken.

Stap 6: Bevestigen van de kronen of bruggen:

De laatste stap omvat het bevestigen van de kronen of bruggen, zodat u hier jarenlang plezier van heeft.

Kosten kronen en bruggen

De kosten van een kroon variëren afhankelijk van het type kroon, het gebruikte materiaal, en de tarieven van het tandtechnisch laboratorium. Wij verstrekken graag een kostenindicatie voorafgaand aan de behandeling en beantwoorden al uw vragen.
Vergoedingen voor het plaatsen van één of meerdere kronen zijn afhankelijk van uw (aanvullende) tandartsverzekering. Wij adviseren u om uw zorgverzekeraar te raadplegen voor informatie over vergoedingen.
De kosten van een brug hangen af van het type brug en het aantal te vervangen tanden en kiezen. Voorafgaand aan de behandeling verstrekken wij u graag een kostenindicatie en staan onze tandartsen voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Vergoedingen voor het plaatsen van bruggen zijn afhankelijk van uw (aanvullende) tandartsverzekering. We adviseren u om bij uw zorgverzekeraar na te gaan welke behandelingen vergoed worden.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u direct inschrijven? Neem gerust contact met ons op! Gebruik de onderstaande buttons of mail ons direct op info@dentalmasterslarikslaan.nl

Onze contactgegevens

Dental Masters Larikslaan

Larikslaan 251
3053 LD Rotterdam Noord

Openingstijden Dental Masters Larikslaan

Maandag: 08:00 – 17:30 uur
Dinsdag: 08:00 – 17:30 uur
Woensdag: 08:00 – 17:30 uur
Donderdag: 08:00 – 17:30 uur
Vrijdag: 08:00 – 17:30 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

`