Kunstgebit Rotterdam

Wilt u een kunstgebit laten aanmeten in Rotterdam? We weten dat dit een ingrijpende stap is en dat u er wellicht tegenop ziet. Een gebit is een kostbaar bezit: u heeft het nodig voor talloze doeleinden. Eten, praten en, natuurlijk, lachen. Uw gebit is een belangrijk onderdeel van uw uitstraling en als u meerdere tanden of hele delen mist, dan doet dat wat met uw zelfvertrouwen. Dental Masters Larikslaan, een tandartsenpraktijk gevestigd in Rotterdam Noord, wil u graag weer laten lachen. Met onze jarenlange ervaring én eigen protheselaboratorium zorgen we voor een prachtig ogend en perfect passend kunstgebit.

  • Voor een natuurlijk en perfect passend resultaat
  • Weer volop genieten van eten, praten en lachen
  • Dental Masters Larikslaan is specialist in het aanmeten en het maken van een kunstgebit

Onze medewerkers vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor een kunstgebit. Laat u informeren of plan een afspraak in bij onze praktijk.

Hoe we uw kunstgebit maken

In slechts enkele behandelingen heeft u al een op maat gemaakt kunstgebit. Hoe we werken, leggen we u graag uit.

  1. Tijdens het consult bespreken we uw situatie en wensen. De tandarts bepaalt of een kunstgebit de juiste behandelmethode is en maakt alvast een behandelplan.
  2. Is een kunstgebit de juiste prothese voor u, dan maken we tijdens het consult direct afdrukken van uw kaak.
  3. Tijdens een vervolgafspraak maken we opnieuw afdrukken, waarmee we zeer goed kunnen bepalen hoe we uw kunstgebit op maat moeten maken. Met behulp van een beetplaat bepalen we bovendien hoe uw boven- en onderkaak ten opzichte van elkaar staan. We maken nu ook een afspraak om eventuele resterende tanden of kiezen te trekken en uw kunstgebit voor de eerste keer te passen.
  4. Heeft u nog tanden of kiezen in de mond, dan moeten we die verwijderen. U krijgt natuurlijk een plaatselijke verdoving toegediend, waardoor u geen pijn ervaart.
  5. Deze eerste passessie kan ietwat vreemd aanvoelen. U heeft namelijk ineens weer een volledig gebit. Samen kijken we naar welke aanpassingen we moeten doorvoeren.
  6. Tijdens een laatste afspraak plaatsen we uw kunstgebit. We maken nu ook een afspraak voor de nacontrole. Dat doen we om van u te horen of uw kunstgebit ook echt fijn draagt.

Kosten voor een kunstgebit

De kosten van alle tandheelkundige behandelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Dat betekent echter niet dat u overal hetzelfde betaalt. En om van tevoren een prijsopgave geven voor een kunstgebit is vrij lastig. We kijken graag eerst persoonlijk naar uw gebit en van daaruit bespreken we het benodigde behandelplan. Tijdens een eerste consult krijgt u dan ook te horen wat een kunstgebit kost.

Bekijk hier ons tarievenoverzicht voor tandheelkundige behandelingen en protheses.

Kunstgebit vergoed krijgen van uw verzekering

Uw basisverzekering vergoedt doorgaans 75% van de kosten voor een volledig kunstgebit. Afhankelijk van uw zorgverzekering heeft u daar eens in de 5 tot 8 jaar recht op. U ontvangt daarbij ook mogelijk vergoedingen voor eventuele reparaties. U kunt het beste informeren bij uw eigen verzekering om exact te weten wat u vergoed krijgt en wat niet.

Kunstgebit nodig? Maak nu een afspraak

Denkt u een kunstgebit nodig te hebben of heeft u vragen over de behandeling. Neem dan telefonisch contact op of plan direct online een afspraak voor een eerste consult in. Tijdens de eerste afspraak wegen we samen met u de opties af.

Ontdek onze behandelingen in Rotterdam

Naast het aanmeten van een kunstgebit verzorgt Dental Masters Larikslaan nog veel meer tandheelkundige behandelingen. Kijk ook eens bij:

Veelgestelde vragen over een kunstgebit

Voor sommigen is het aanmeten van een kunstgebit een flinke verandering. Daarom begrijpen we dat u daar vragen over heeft. Hieronder geven we antwoord op de meestgestelde vragen over deze behandeling. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 010 42 20 002.

Waar maak ik mijn kunstgebit mee schoon?

Met een normale of iets grotere borstel en water. U maakt de borstel nat en vervolgens reinigt u het hele oppervlak van uw kunstgebit. Als u te hard borstelt, kunt u het materiaal beschadigen. Vervolgens spoelt u de prothese af met warm water. Ook op een kunstgebit kan tandsteen ontstaan. Dat verwijdert u het makkelijkst door hem even te weken in azijn en vervolgens goed af te spoelen en borstelen.

Hoe vaak reinig ik mijn kunstgebit?

Net als ‘echte’ tanden raden we u aan uw kunstgebit 2 tot 3 keer per dag schoon te maken met een speciale borstel en water. Zo’n borstel koopt u bij de drogist. Ook is het, voor optimaal comfort, prettig om uw kunstgebit af te spoelen na iedere maaltijd.

Ik krijg een kunstgebit, hoe werkt dat?

In het geval van een volledig kunstgebit verwijderen we eerst de overgebleven tanden. Voordat we dit doen, maken we een afdruk van uw gebit. Daarmee houden we vast aan uw natuurlijke vorm, kleur en beet van uw ‘oude gebit’.

Hoe weet ik dat mijn kunstgebit niet goed zit?

U herkent een slecht passend kunstgebit als u moeite ervaart met eten en praten. U krijgt bij een loszittende prothese last van pijnlijke schuurplekjes. Hierdoor krijgt u pijn bij kauwen. Zit uw kunstgebit niet goed? Neem dan contact met ons op.