Implantaten

Met implantaten kunt u weer lachen, praten en eten als vanouds. Als u bepaalde tanden, kiezen of hele delen van uw gebit mist, kan dat van invloed zijn op uw zelfvertrouwen. U durft wellicht niet breeduit te lachen, eten gaat lastig en ook met praten heeft u mogelijk moeite. Dental Masters Larikslaan in Rotterdam Noord plaatst implantaten en vult de ongewenste ruimtes in uw gebit weer op met een kroon, brug of klikgebit. Het implantaat boren we in uw kaak, waarna het vastgroeit en deel uitmaakt van de rest van uw eigen gebit. Vervolgens plaatsen we de benodigde vervanging.

 • Binnen enkele afspraken stevige implantaten
 • Volledig pijnloze behandeling
 • Geniet weer van een compleet gebit
 • Behandeling door een zeer ervaren tandarts
 • Lachen, eten en praten zonder schaamte

Zo wint u uw zelfvertrouwen terug en geniet u weer van het leven. Laat ons u helpen uw gebit weer in optimale staat terug te brengen. Maak een afspraak met onze praktijk voor een eerste consult.

Onze behandeling

Bij Dental Masters Larikslaan plaatsen we implantaten in uw kaak, waar we – na een herstelperiode – een kroon, brug of klikgebit op plaatsen. De resultaten zijn prachtig en ogen natuurlijk. Met implantaten krijgt u snel uw zelfvertrouwen terug. Hoe we ze plaatsen? We boren het implantaat in uw kaak, waarna hij vastgroeit in uw kaakbot. Vervolgens plaatsen we de gewenste vervanging. Een implantaat maakt zodoende deel uit van uw natuurlijke gebit. De behandeling voor implantaten hebben we hieronder uitgewerkt in 6 stappen:

 1. Allereerst een consult. We bespreken uw wensen, onderzoeken uw gebit en bekijken of u een geschikte kandidaat bent voor implantaten.
 2. Als we besluiten om over te gaan tot behandeling, beginnen we bij de volgende afspraak met een plaatselijke verdoving. Door een kleine injectie voelt u vervolgens niets van de behandeling zelf.
 3. Hierna bereidt de tandarts uw tandvlees en kaakbot voor. Hij maakt het tandvlees los en boort een klein gaatje in het kaakbot op de plek waar het implantaat komt.
 4. Als dat is gedaan, is het tijd om het implantaat vast te zetten. De tandarts schroeft hem vast in uw kaakbot.
 5. Zodra het implantaat goed vastzit, hecht de tandarts de opening.
 6. Bij een volgende afspraak, na de herstelperiode, meet de tandarts de prothese aan. Hierbij kan het gaan om een kroon, brug of klikgebit.

Kosten van implantaten

De Nederlandse Zorgautoriteit, de NZa, stelt ieder jaar de kosten voor tandheelkundige behandelingen vast, zo ook voor implantaten. Het plaatsen van implantaten kost in iedere tandartspraktijk in Nederland evenveel.

Voor de gehele behandeling, dus ook voor het vervaardigen en uiteindelijk plaatsen van de kroon, brug of klikgebit, is geen vast tarief. Dat komt onder andere door het gebruikte materiaal en de gemaakte kosten bij het aanmeten en maken van de prothese(s). Daarnaast speelt de conditie van uw tandvlees en kaakbot een rol.

Ieder gebit is uniek en daarom is er ook geen vaste prijs te plakken op het plaatsen van implantaten. Uiteraard kunnen we wel een prijsindicatie voor u maken tijdens het eerste consult, waarin duidelijk wordt hoe uw behandeltraject eruit komt te zien.

Bekijk ons volledige tarievenoverzicht voor tandheelkundige behandelingen en protheses.

Kom ik in aanmerking voor implantaten?

In de meeste gevallen kunnen we implantaten gewoon plaatsen. Wel is het zo dat:

 • Uw tandvlees en de omliggende tanden gezond moeten zijn.
 • Uw kaakbot sterk en gezond moet zijn.
 • Er voldoende kaakbot aanwezig moet zijn waar het implantaat in kan vastgroeien.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor implantaten? Dat bespreken we graag met u tijdens een eerste consult. Maak een afspraak in onze praktijk.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over implantaten of wilt u persoonlijk advies? Onze tandheelkundige experts helpen u graag op weg. Neem gerust contact op door een afspraak in te plannen of bel direct met onze assistenten om een afspraak te maken.