Mondhygiënist Rotterdam Noord

Op zoek naar een mondhygiënist in Rotterdam Noord? Dental Masters Larikslaan in Schiebroek zorgt voor een optimale hygiëne van uw gebit en tandvlees. Als u bijvoorbeeld last heeft van teruggetrokken of bloedend tandvlees, losstaande tanden of een slechte adem, doet u er verstandig aan om een bezoek bij de mondhygiënist in te plannen. Ook als u last heeft van:

 • Tandsteen of aanslag op uw tanden
 • Tanden die gevoelig zijn voor kou, warmte, zoetigheid en zuur
 • Verkleurde tanden
 • Rood en gezwollen tandvlees
 • Tandvlees dat niet netjes op de tanden aansluit

Onze mondhygiënist maakt uw tanden en uw tandvlees weer gezond.

Wat is een mondhygiënist?

De mondhygiënist verricht veelal preventief werk en pakt behandelingen op waar de tandarts tijdens een periodieke controle geen tijd voor heeft. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide reiniging van het gebit, het verwijderen van tandvlees of het schoonmaken van pockets. Ook geeft de mondhygiënist u poetsadvies en andere tips over het onderhoud van uw gebit.

Moet ik naar de mondhygiënist?

Zoals hierboven aangegeven, voert de mondhygiënist voornamelijk preventief werk uit. Door regelmatig de mondhygiënist te bezoeken, voorkomt u ernstige gebits- en tandvleesproblemen. Als u bijvoorbeeld last heeft van bloedend tandvlees of overgevoelige tanden, kan dit een voorbode zijn van een bepaalde problematiek aan uw gebit. De mondhygiënist maakt dan een behandelplan om ergere problemen te voorkomen en te de-escaleren.

Doorverwijzing van de tandarts

Een aparte afspraak maken is vaak niet nodig: de tandarts verwijst u, indien nodig, door na een periodieke controle. Als u bijvoorbeeld een gebitsreiniging nodig hebt, plant u na de controle een afspraak in bij de mondhygiënist.

Tandsteen verwijderen

Tandsteen of -plak moet u tijdig laten verwijderen, want het kan op den duur gaatjes veroorzaken in uw tanden en kiezen. Dit is een van de meest uitgevoerde behandelingen bij een mondhygiënist. Tandplak hecht zich aan uw gebit en oxideert, waardoor tandsteen ontstaat Dit is een donker gekleurde aanslag en ontstaat voornamelijk dicht bij de speekselklieren, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de voorste ondertanden. Tandsteen is erg hard en kunt u niet zelf wegpoetsen en moet u laten verwijderen door een professional.

Behandelingen mondhygiënist Rotterdam Noord

Heeft u last van een of meerdere van de onderstaande klachten? Maak dan snel een afspraak voor een bezoek aan de mondhygiënist.

 • Blijvende slechte adem
 • Teruggetrokken, gezwollen of rood tandvlees
 • Loszittende kiezen of tanden
 • Bloedend tandvlees
 • Terugkerend tandsteen
 • Overgevoelige tanden voor warm en koud eten
 • Terugkerende gaatjes

Maak nu een afspraak

Wilt u graag een afspraak maken bij onze mondhygiënist of bent u nog geen patiënt bij Dental Masters Larikslaan? U kunt eenvoudig een afspraak bij ons inplannen of u online bij ons inschrijven. U bent van harte welkom in onze moderne praktijk in Rotterdam Noord.