Wortelkanaalbehandeling Rotterdam

Dental Masters Larikslaan is dé tandartspraktijk in Rotterdam Noord voor hoogwaardige wortelkanaalbehandelingen. Een wortelkanaalbehandeling valt binnen de tandheelkunde onder endodontologie en zorgt voor de verbetering van het wortelkanaal. Onze endodontoloog helpt u graag van uw klachten af via een wortelkanaalbehandeling in Rotterdam.

 • Zorg met een glimlach
 • Rolstoelvriendelijke praktijk
 • Ervaren team van specialisten
 • Uw tandarts in Rotterdam Noord

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige ingreep waarbij de endodontoloog het ontstoken of geïnfecteerde zenuwweefsel in het wortelkanaal van een tand of kies verwijdert. We noemen het ook wel eens een zenuwbehandeling. Dit doen we over het algemeen onder lokale verdoving, om het ongemak te verlichten. Na het reinigen van het wortelkanaal, vullen we hem weer op en krijgt uw gebit de tijd om weer te herstellen.

Wanneer heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalbehandeling is nodig als er een infectie of ontsteking optreedt in het zenuwweefsel van uw tand of kies. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

 • een breuk in de tand of kies (bijvoorbeeld door een ongeval);
 • een lekkende vulling;
 • tandbederf.

Als de infectie niet op tijd wordt behandeld, kan deze leiden tot abcessen, zwellingen, ernstige pijn en uiteindelijk tot verlies van de tand of kies. Om dit alles te voorkomen, is het noodzakelijk dat u bij klachten zo snel mogelijk een afspraak maakt voor een wortelkanaalbehandeling.

Ontstoken wortelkanaal symptomen

Een ontstoken wortelkanaal kan leiden tot een aantal ongemakkelijke symptomen. Als u last heeft van een of meer van symptomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk uw tandarts te raadplegen en verergering te voorkomen.

Dit zijn de meestvoorkomende symptomen van een ontstoken wortel- of zenuwkanaal:

 • Gevoelig voor kou en warmte
 • Kloppend gevoel in uw tand, kaak of kies
 • Ontstaan van een abces
 • Pijn wanneer de tand of kies onder druk staat
 • Zichtbaar ontstekingsvocht uit het tandvlees
 • Zwelling van het tandvlees of de wang

Heeft u een andere klacht en twijfelt u of een wortelkanaalbehandeling hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op voor een controle afspraak.

“Kom hier al vanaf me 10e en nu dus 35 jaar lang nooit gezeik en nare ervaringen zou niet snel naar andere
tandarts gaan.”

– Marc Hollywood

Hoe werkt een wortelkanaalbehandeling?

Als u binnenkort een wortelkanaalbehandeling ondergaat, begrijpen we dat u wilt weten wat u hiervan kunt verwachten. Daarom vindt u hieronder een stappenplan waar we dit voor u uitleggen. Het hele proces duurt meestal 1 tot 2 uur, afhankelijk van de ernst van de infectie en de ligging van de tand of kies. Bij Dental Masters Larikslaan in Rotterdam zorgen we ervoor dat u tijdens de hele behandeling comfortabel en ontspannen blijft, zodat u met een goed gevoel onze praktijk verlaat.

Stap 1: röntgenfoto’s maken

Voorafgaand aan de behandeling komt u bij ons langs om röntgenfoto’s te laten maken. Zo zien we exact wat het behandelgebied is. Röntgenfoto’s geven ook een goed beeld over hoe lang de wortels zijn en hoe ze lopen.

Stap 2: lokale verdoving toedienen

We dienen eerst een lokale verdoving toe, zodat de behandeling pijnloos verloopt. Nadat deze is ingewerkt beginnen met de behandeling.

Stap 3: rubberdam plaatsen

De tandarts gebruikt een latex lapje (rubberdam) om uw tand of kies af te sluiten van de rest van uw gebit. Op deze manier komen er geen bacteriën bij en blijft het behandelgebied schoon en veilig.

Stap 4: toegang vrijmaken tot het wortelkanaal

Vervolgens boort de tandarts een gaatje in de tand of kies om toegang te krijgen tot het wortelkanaal.

Stap 5: reinigen van het wortelkanaal

Nadat de tand of kies is blootgelegd, is het wortelkanaal zichtbaar. De tandarts verwijdert nu de ontstoken of geïnfecteerde weefsels en zenuwen in het wortelkanaal met een speciale vijl. Daarna reinigen we het kanaal grondig om alle bacteriën en infecties te verwijderen.

Stap 6: vullen van het wortelkanaal

Als het kanaal volledig is gereinigd, vult de tandarts het wortelkanaal met een rubberachtig materiaal om de ruimte af te sluiten en te voorkomen dat bacteriën weer naar binnen kunnen dringen.

Stap 7: plaatsen van een vulling of kroon

Zodra het wortelkanaal weer gedroogd is, plaatst de tandarts een vulling. Is dit in uw geval niet mogelijk? Dan krijgt u een kroon op de tand of kies. Zo voorkomen we dat het gebied opnieuw gaat ontsteken.

Stap 8: controle afspraak

Na de wortelkanaalbehandeling plant de tandarts een controle afspraak in om te controleren of de behandeling succesvol is verlopen en of er geen verdere behandeling nodig is.

Kosten wortelkanaalbehandeling Rotterdam

De kosten van een wortelkanaalbehandeling variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de infectie, de locatie van de tand of kies en het soort vulling of kroon dat nodig is. Bij Dental Masters Larikslaan in Rotterdam begrijpen we dat transparante informatie over kosten belangrijk is voor onze patiënten. Daarom hebben we een tarievenpagina waar u terecht kunt voor actuele informatie over de kosten van een wortelkanaalbehandeling.

Wordt een wortelkanaalbehandeling vergoed?

Is uw kind jonger dan 18 jaar? Dan worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering van de ouders/verzorgers. Vanaf 18 jaar heeft u een eigen zorgverzekering nodig en verschilt het per zorgverzekeraar wat er wel of niet wordt vergoed.

Bij Dental Masters Larikslaan begrijpen we dat de vergoeding van een behandeling belangrijk is voor onze patiënten. We raden u aan om uw zorgverzekeraar te raadplegen voor meer informatie over de vergoeding van een wortelkanaalbehandeling. Onze praktijk kan u ook adviseren over de vergoedingsmogelijkheden en het declaratieproces.

Met spoed een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalbehandeling kan nodig zijn naar aanleiding van een ongeval. Bij Dental Masters Larikslaan begrijpen we dat spoedgevallen zich kunnen voordoen en dat een snelle behandeling van essentieel belang is. Daarom bieden we ook spoedbehandelingen aan voor patiënten die dringende tandheelkundige hulp nodig hebben.

Heeft u last van hevige pijn, een heftige ontsteking of een ander spoedgeval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Onze spoedlijn is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Meestgestelde vragen over wortelkanaalbehandelingen

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over onze wortelkanaalbehandelingen op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?
Tijdens de behandeling gebruiken we een lokale verdoving, waardoor u geen pijn voelt. Na de behandeling kan het behandelde gebied wel enkele dagen gevoelig zijn.

Waar moet ik na de wortelkanaalbehandeling op letten?

Na de behandeling kan het gebied gevoelig zijn en moet u voorzichtig zijn bij het kauwen en poetsen. Uw tandarts legt uit hoe u het beste voor uw tanden zorgt na de behandeling.

Waarom kiezen voor Dental Masters Larikslaan in Rotterdam?

Bij Dental Masters Larikslaan hebben we veel ervaring met het uitvoeren van  wortelkanaalbehandelingen. We werken met de nieuwste technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt. Onze deskundige tandartsen zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt tijdens de behandeling.

Maak een afspraak bij onze praktijk in Rotterdam Noord

Een wortelkanaalbehandeling kan een ingrijpende behandeling zijn en daarom nemen we de tijd om u volledig te informeren over het proces. Maak vandaag nog een afspraak bij Dental Masters Larikslaan voor een controleafspraak in Rotterdam Noord. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u in via onze website en laat ons u helpen om uw tanden en kiezen gezond te houden.

Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen over de wortelkanaalbehandeling? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Maak een afspraak en kom langs bij onze tandartspraktijk in Rotterdam Noord.

Onze contactgegevens

Dental Masters Larikslaan

Larikslaan 251
3053 LD Rotterdam Noord

Openingstijden Dental Masters Larikslaan

Maandag: 08:00 – 17:30 uur
Dinsdag: 08:00 – 17:30 uur
Woensdag: 08:00 – 17:30 uur
Donderdag: 08:00 – 17:30 uur
Vrijdag: 08:00 – 17:30 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

`