Tanden bleken

Tanden bleken kan pijnloos en veilig zijn, en bij Dental Masters Larikslaan bieden we u de mogelijkheid om uw tanden thuis of in onze praktijk te laten bleken. Herstel snel uw stralend witte glimlach met een van onze bleekbehandelingen. Ontdek de resultaten door onze voor- en na-foto’s te bekijken of door ervaringen van onze tevreden klanten te lezen.

Veilig en begeleid tanden bleken

Bij Dental Masters Larikslaan in Rotterdam bieden we zowel thuisbleken als bleken in onze praktijk aan. Onze behandelingen kunnen uw tanden diverse tinten witter maken, en in de praktijk kunt u al na 1,5 uur wittere tanden hebben. U kunt nu direct een afspraak maken.

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Dental Masters Larikslaan vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie getuigt van de bevoegdheid en bekwaamheid van onze tandartsen. Onze tandartsen voldoen aan strenge registratienormen en:

  • Zijn gediplomeerd en hebben een BIG-geregistreerd.
  • Volgen bij- en nascholing om hun vak bij te houden.
  • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
  • Zijn open en toetsbaar voor collega’s en patiënten.
  • Spreken vloeiend Nederlands.

Prijzen van een bleekbehandeling

De prijzen voor tanden bleken zijn niet vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), waardoor de tarieven per aanbieder sterk variëren. Tijdens een consult voor tanden bleken informeren onze specialisten u graag over de behandeling en de bijbehorende kosten. U ontvangt ook een kostenindicatie bij het consult.

Thuisbleken

Thuisbleken verschilt van een bleekbehandeling in de praktijk. Voor thuisbleken wordt eerst een afdruk van uw gebit gemaakt, waarop een op maat gemaakte bleeklepel wordt vervaardigd. Na productie kunt u de bleeklepel in de praktijk ophalen en beginnen met bleken. Thuis vult u de bleeklepel met gel en brengt u deze in uw mond aan, herhalend totdat het gewenste resultaat is behaald. We adviseren altijd om thuis te bleken onder begeleiding van een tandarts.

We adviseren altijd om uw gebit door een tandarts of mondhygiënist te laten beoordelen om te bepalen of het geschikt is voor een bleekbehandeling. De specialist zal onder andere bekijken of uw tanden gezond zijn en vrij van gaatjes, of er verkleuringen aanwezig zijn en of het gewenste resultaat realistisch is. Tanden bleken is niet altijd de beste oplossing, en onze tandartsen zullen u uitgebreid adviseren over het te verwachten resultaat voor uw specifieke gebit.

Na het tanden bleken

Na een bleekbehandeling is het glazuur van uw tanden en kiezen tijdelijk poreuzer dan normaal. Om de behandeling zo effectief mogelijk te laten werken, adviseren we:

  • Minstens één uur te wachten met eten en drinken na de behandeling (water drinken is toegestaan)
  • De eerste 24 uur geen kleurstofrijke voedingsmiddelen te consumeren, zoals koffie, thee, wijn en frisdranken

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hoelang duurt een bleekbehandeling en wat is het resultaat?

De duur van een behandeling hangt af van de gebruikte bleekmethode. In de praktijk ziet u vaak al na anderhalf uur resultaat, terwijl thuisbleken meestal twee tot drie weken duurt voordat het gewenste resultaat wordt bereikt.

Hoe werkt tanden bleken?

Voorafgaand aan de behandeling analyseren we uitgebreid uw gebit. Wanneer uw tanden geschikt zijn, reinigen we eerst uw gebit om het optimale effect van het bleekproces te bereiken. Vervolgens begint de bleekbehandeling, waarbij we uw tandvlees beschermen voordat we de bleekgel aanbrengen. Uw tanden worden gedurende twintig minuten bestraald met een lamp voordat we de bleekgel verwijderen. Dit proces wordt twee of drie keer herhaald totdat het gewenste resultaat is behaald.

Is elk gebit geschikt voor een bleekbehandeling?

Niet elk gebit is geschikt voor een bleekbehandeling, aangezien kronen, bruggen, vullingen en facings meestal niet reageren op het bleekproces. Daarom raden we een bleekbehandeling voor dergelijke tanden of kiezen af.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak boeken? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 422 0002, mailen naar info@dentalmasterslarikslaan.nl of gebruik de onderstaande buttons om het contactformulier in te vullen.